TÖRÖKSZENTMIKLÓSI RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNIA HONLAPJA

5200. TÖRÖKSZENTMIKLÓS, SZENT MIKLÓS TÉR 1. TELEFON/FAX: +3656 390-395 EMAIL CÍM: rkplebaniatmiklos@freemail.hu

KATOLIKUS ÓVODA

 

ov1.jpg

 

A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium,Kollégium és Óvoda óvodájában három csoportban várjuk a kicsiket a Törökszentmiklós Kossuth u. 167 sz. alatt.

2011 augusztus 30-án újabb intézmény került az Egri Főegyházmegye fenntartásába. A Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola után a közoktatási rendszer legalsó láncszemeként óvodai szinten is megjelent a katolikus nevelés Törökszentmiklóson, Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium, Kollégium és Óvoda néven.

Történelmi pillanat tanúi lehetünk, hisz katolikus óvoda még nem működött városunkban. Végre megnyílt a lehetőség azon családok számára, akik katolikus szellemű óvodai nevelésben szeretnék gyermekeiket részesíteni.

A gyermekek nevelése örök életre szóló feladat a család számára. Fontos, hogy lehetőségük legyen olyan intézményt választani gyermeküknek, amely elképzelésük szerint segíti őket a nevelésben.

A katolikus óvoda éppen olyan gyermekintézmény, mint az állami fenntartású, azonban szemléletében, értékrendjében arra törekszik, hogy megalapozza a gyermekekben a Krisztusi értékrendet, ezen belül a katolikus életformát.

Engedjétek hozzám a gyermekeket!” ( Lk. 18,16) – mondta Jézus az őt hallgató embereknek.

Óvodánkban értékközpontú, kétezer éves keresztény erkölcsre épülő szellemiség szerint folyik a nevelés. A Mennyei Atyától tanult szeretettel, személyes bánásmóddal figyelünk a ránk bízott kicsinyekre, tovább adjuk azokat az értékeket, amelyek meghatározzák és boldoggá teszik életünket.

Mindennapos „Lelki perceinkben” növendékeinkben alakítjuk a hit elfogadásának képességét, melyek során örökérvényű igazságokat dolgozunk fel a gyermekek életkori sajátosságainak figyelembevételével ( szeretet, segítés, igazmondás, egymásra figyelés, bocsánat kérés, vigasztalás).

Óvodai programunkban kiemelt helyet kap a környezeti nevelés, ezért fontosnak tartjuk, hogy óvodai környezetünk esztétikus, rendezett legyen, amelyben a gyermekek nap mint nap felfedezhetnek valamit, vagy rácsodálkozhatnak teremtett természeti értékeinkre.

 

Katolikus óvodai nevelésünk célja.

  • Feltétel nélküli szeretetre nevelés.

  • A hit felébresztése és a gyermekek életkorához mért fejlesztése.

  • Keresztény kultúránk feltárása az ünnepek által.

  • A teremtett világra való rácsodálkozás képességének kialakítása, fejlesztése ( öröm, hála, megbecsülés, védelem, óvás, felelősség...  )

 

Képviseld a legjobbat bátran, de a mód, ahogy képviseled, szelíd legyen! - Ezt tartjuk legfontosabbnak nevelő munkánk során.

Köszönjük a bizalmat azon családjainknak, akik ránk bízzák gyermekeiket!

Számunkra a család nem puszta társadalmi kreatúra, hanem a teremtett világ része, amelyben a Teremtő szándéka fejeződik ki.

Pedagógiai programunk szellemiségével egyértelművé kívánjuk tenni, hogy a családi nevelés értékeire építünk, azt fejlesztjük tovább, a szülőt nevelőtársnak tekintjük.

Nyitottak vagyunk minden család számára, akik elfogadják értékrendünket, azonosulni tudnak nevelési elveinkkel.

A mindennapok eseményei, az egyházi év ünnepei bőséges lehetőséget nyújtanak keresztény hitünk megélésére, a családokkal való együttműködéssel magasabb lesz a gyermekek neveltségi szintje.

Arra törekszünk, hogy minden gyermekben megtaláljuk azt az értéket, amelynek kibontakoztatásával erősítjük egyéniségét.

Programjainkat úgy állítjuk össze, hogy az érdeklődő szülőknek lehetőségük legyen személyesen is meggyőződni óvodánkban folyó nevelőmunkánkról, de szívesen megmutatjuk magunkat testvér intézményeinkben is ( katolikus gimnázium, katolikus iskola).

Bízunk abban, hogy nevelési programunkban megfogalmazott célok és feladatok megvalósítása által gyermekeinkben sikerül elültetni azt a kis magocskát, amely később termőre fordulva a társadalom hasznos tagjai sorába emeli őket.

 

Andáné Hendrik Mária

óvoda vezető

Elérhetőségek:

5200 Törökszentmiklós Kossuth L. u. 167.sz.

Tel: 56/390 101.

tmkatolikusovi@gmail.com


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 197
Heti: 1 104
Havi: 4 573
Össz.: 366 277

Látogatottság növelés
Oldal: KATOLIKUS ÓVODA
TÖRÖKSZENTMIKLÓSI RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNIA HONLAPJA - © 2008 - 2021 - rkplebania.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »